Topper in de B-klasse eindigt onbeslist

21 oktober 2023

Het onderonsje tussen de koplopers in de B-klasse is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. BD United en Swaanen Beheer BV maakten er een spannend potje van. R. Heijmans zette Swaanen al snel op voorsprong, waarna J. van Schijndel en J. Verhoeven de stand in BD Uniteds voordeel om wisten te draaien. Diezelfde Heijmans was met nog 8 minuten te spelen trefzeker, waarna er door beide partijen niet meer gescoord werd.

Bouwbedrijf van Dinter BV was de lachende derde. De nieuwkomer in de B-klasse won met 4-2 van degradant Hurkmans Plaatwerk BV. Het venijn van dit duel zat hem in het slot. F. Boon had van Dinter na tien minuten op voorsprong gezet, waarna die stand lang op het scorebord bleef staan. Pas met nog zes minuten te spelen wist Hurkmans de wedstrijd volledig te kantelen. Het in slaap gesuste van Dinter was plots klaarwakker en scoorde nog driemaal in drie minuten en sloop middels deze zege naar de twee koplopers in de B-klasse toe.

Titelverdediger in de A-klasse, Aben & Slag Advocaten, kende andermaal een teleurstellend verloop en resultaat van haar wedstrijd. Na twee zeges was er de hoop dat het lek boven was, maar tegen Sportcafé Den Ekker bleek het tegendeel waar. De nog zegeloze ‘thuisclub’ liet er geen gras over groeien. Hattricks van G. van Empel en M. Geurts deden de Aben & Slag de das om. Einduitslag: 7-4.

Café Thuis weet zich inmiddels koploper in de A-klasse. Tegen Van Asten Hypotheken & Verzekeringen werd alweer voor de derde keer gewonnen dit seizoen. Gemakkelijk ging het niet, daar D. van Dinteren tegen het eind van het duel een opgelopen achterstand egaliseerde namens Van Asten. Het was te danken aan een nog later doelpunt van H. van Eert dat Thuis de ongeslagen status behield.

BrabantTent en Rijwielhandel van den Berg maakte er een gelijkoopgaande strijd van in hun onderlinge treffen. B. Wijn opende de score voor BrabantTent, waarna R. Brouwers namens de Rijwielhandel gelijk maakte. Andermaal nam BrabantTent de voorsprong toen E. Hendriks het netje wist te raken. R. Brouwers zette zich wederom op het scoreformulier om andermaal de stand gelijk te trekken. Het was uiteindelijk J. Krol die de drie punten voor BrabantTent binnenschoot: 3-2.