Topper in de B-klasse eindigt onbeslist

  19 november 2022
Topper in de B-klasse eindigt onbeslist

Een heuse topper stond er op het programma in de B-klasse tijdens alweer de 8e speelavond van het WAC. Koploper van Asten Hypotheken & Verzekeringen trof in Rijwielhandel van den Berg een geduchte tegenstander. De beide titelpretendenten maakten er een spannend treffen van. R. Brouwers brak na ruim tien minuten het duel open met alweer zijn 12e doelpunt van het lopende seizoen. Dankzij T. van Uden en T. Neaum stond Van Asten ruim vijf minuten later op voorsprong. De sneller tegentreffers kreeg het geroutineerde Van der Berg niet gek en de gelijkmaker via R. Engels kwam dan ook en dat bleek dan ook goed voor de puntendeling: 2-2.

Biezen Tuincentrum maakte dankbaar gebruik van het gelijke spel. Als de spreekwoordelijke derde hond gingen zij er met de buit vandoor. Daarvoor moesten ze wel afrekenen met BD United, maar dat bleek geen probleem. Het geduld werd wel op de proef gesteld doordat het eerste doelpunt op zich liet wachten, maar nadat dat eenmaal was gelukt, liep Biezen Tuincentrum eenvoudig uit naar een 5-1 overwinning. Met deze drie punten kwam het op gelijke hoogte met Van Asten. De Rijwielhandel zit op het vinkentouw en volgt op twee punten.

BD United zag door deze nederlaag en het gelijke spel van DK Garagebedrijf dat ze niet meer de ‘best of the rest’ zijn in de B-klasse. Zoals gezegd geldt dit nu voor DK Garagebedrijf. Zij behaalden een gelijkspel tegen FC van de Burgt. E. van Bommel wist DK op pole position te zetten, ware het niet dat M. van Vijfeijken het sluwe FC van de Burgt vlak voor het eindsignaal alsnog een punt wist te bezorgen.

In de A-klasse viel er eindelijk wat te vieren voor Café Thuis. De surprise onderin maakte korte metten met koploper Sportcafé Den Ekker. Na 20 minuten spelen stond er al 7-1 op het scorebord, een monsterscore leek in de maak. B. van der Kruissen (drie treffers) wist het netje gemakkelijk te vinden, maar bewaarde zij kruid in het tweede deel van het duel. Daardoor mocht Den Ekker de schade enigszins beperken. Het verloor wel voor het eerst dit seizoen. Het werd 7-4.

1.FC Geerts kon profiteren door zelf haar plicht te vervullen en Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt te verslaan. Bij een zege zou het de koppositie overnemen, maar het was niet aan de geelzwarten besteedt. Sevenmiles was beducht op de Geerts-tactiek en sloeg toe zodra het kon. Dat bleek toen de laatste twaalf minuten aanbraken met daarin een heldenrol voor R. Sto die drie van de vier treffers op zijn naam wist te zetten. Het werd 4-0.