Vierklapper Jair Verhoeven bezorgt BD United bekerzege

  16 maart 2024
Vierklapper Jair Verhoeven bezorgt BD United bekerzege

In sporthal d’n Ekker stond afgelopen donderdag een nieuwe bekerronde centraal. Het werden 6 enerverende wedstrijden met enkele verrassende uitslagen.

De speelavond startte met de strijd tussen De Boerenjongens en BD United, twee fris voetballende teams uit de B-klasse. Jaimy van Schijndel zette BD United na 7,5 minuut spelen op voorspong, maar een ongelukkig eigen doelpunt zorgde er snel nadien voor dat de stand weer in evenwicht kwam. Vervolgens zette het aanwezige publiek zich schrap voor een wervelende show van Jair Verhoeven, die met maar liefst 4 doelpunten het pleit beslechtte van de tegenpartij. Het werd 2-5.

Hurkmans Plaatwerk won knap van A-klasser 1. FC Geerts. De 1-0 van Jeroen Staal kon nog worden weggepoetst door 2 doelpunten van Bram Kluijtmans, maar het was doelman Jan van der Schoot die uiteindelijk in extremis Hurkmans Plaatwerk een driepunter bezorgde (3-2). De beslissende goal deed wat stof opwaaien, maar uiteindelijk zocht 1. FC Geerts sportief de coulissen op.

Bouwbedrijf van Dinter BV blijft het ook in de beker goed doen, want na het knappe gelijkspel tegen Biezen Tuincentrum werd dit keer Aben en Slag Advocaten op een nederlaag getrakteerd. Twee doelpunten van Raoul van Rooy bleken uiteindelijk te weinig om Bouwbedrijf van Dinter BV op de knieën te krijgen; Thomas Fritsen en de onverschrokken gebroeders Niels en Martijn van Gerwen gaven de A-klasser de genadeslag.

Waar BrabantTent de competitie kwakkelend doorloopt, gaat het hen in de beker voor de wind. Rijwielhandel van den Berg werd met 5-1 in het hemd gezet, en dit was allerminst geflatteerd. Met name Stan van Dinther was weer eens op dreef, hij liet 3 maal het net bollen.

Biezen Tuincentrum meldt zich na donderdag met 4 punten ook in poule 1 van de grote beker mee aan kop, door het nog puntloze Café Thuis met een nederlaag huiswaarts te sturen. Hans van Eert (2x) en Marcel Coppens scoorden voor een dapper Café Thuis, maar Simon Biemans, Jens Beekmans (3x) en Koen Wouters scoorden voor de aanstaand kampioen net wat vaker; 5-3.

FC Avondrood tegen FC van de Burgt werd een boeiend slotstuk van een sportieve voetbalavond. FC Avondrood kwam op een 2-0 voorsprong, maar een taai FC van de Burgt kwam via doelpunten van Mark van Vijfeijken en Joris Gerrits keurig op gelijke hoogte. Met de 2-2 eindstand konden beide teams prima leven.