Ware doelpuntenregen overspoelt sporthal d’n Ekker

  20 april 2024
Ware doelpuntenregen overspoelt sporthal d’n Ekker

Met 51 doelpunten in 5 wedstrijden kende de jongste competitieronde een opzienbarend verloop. Een nachtmerrie voor menig doelman, maar een glansrijke avond voor de productieve Richard Slaets (7x), Raoul van Rooij (4x), Jens Beekmans (3x) en Koen Wouters (3x).

Sevenmiles.nl / Café Zaal van de Burgt werd murw gebeukt door een dartelend Biezen Tuincentrum, wat zelfs nog met de handrem erop ten strijde trok. De arme nummer laatst probeerde het wel, maar men ontbeerde simpelweg kwaliteit om de koploper het vuur aan de schenen te leggen. Kenmerkend voor Sevenmiles’ onmacht was een moment vlak voor tijd, toen de vinnige Mo Khalil wanhopig een meterslange sliding besloot in te zetten. Dit leverde hem vanzelfsprekend een groene prent op. Eindstand: 5-11.

Bouwbedrijf van Dinter BV had het lastig met een moedig spelend BD United. Luc Bankers bracht de aanstaand kampioen op voorsprong, maar deze werd snel nadien teniet gedaan door Jaimy van Schijndel. De wedstrijd bleef lange tijd in evenwicht, totdat opnieuw Jaimy van Schijndel doel trof. BD United hoopte vurig op een stunt, maar had niet gerekend op de door de wol geverfde Niels van Gerwen, die met een lepe punter vlak voor tijd de stand weer in balans bracht.

Of het een record betreft is onduidelijk, feit is wel dat de majestueuze Richard Slaets met 7 (!) doelpunten in één wedstrijd een passage in de geschiedenisboeken verdient. Hij was de absolute uitblinker in de wedstrijd tussen DK Garagebedrijf en FC van de Burgt, welke na 36 wonderschone minuten een 6-11 einduitslag op het scorebord deed belanden.

Aben en Slag is in een felle strijd verwikkeld om de tweede plek in de A-klasse, en dus moest er gewonnen worden van een grillig Rijwielhandel van den Berg. Aben en Slag incasseerde vroeg in de wedstrijd een gevoelige tik, nadat men op achterstand kwam door doelpunten van Rolan van Melis en Nick Biemans. Men kon uiteindelijk met opgeheven hoofd het veld verlaten, want via doelpunten van Raoul van Rooij (4x), Peer Raaijmakers en Timo van den Heuvel werd een keurige 6-3 overwinning geboekt.

Sportcafé d’n Ekker houdt via een klinkende 4-1 overwinning op BrabantTent de zo gewenste tweede plek stevig in haar greep. BrabantTent was onvoldoende opgewassen tegen de aanvalsgolven van d’n Ekker, wat de vijand pijn deed via doelpunten van Thijs van den Bergh, Mart de Louw en 2 treffers via de fijnbesnaarde voet van Tobias Briels.