BD United en Hurkmans Plaatwerk BV verrassen in het WAC Bekertoernooi

  14 januari 2024
BD United en Hurkmans Plaatwerk BV verrassen in het WAC Bekertoernooi

Het WAC-bekertoernooi kende vorige week donderdag haar voorlaatste speelavond in de eerste poulefase van dit prestigieuze toernooi. De grootste verrassing kwam in poule D en kwam op naam van BD United. Wetende dat ze zich op mogen gaan maken voor de strijd om de Kleine Beker speelde de B-klasser frank en vrij en wist het uiteindelijk Café Thuis, toch een gerenommeerd team uit de A-klasse, met 3-2 te verslaan. Daarmee is het voor laatstgenoemde nog billen knijpen of de bekerstrijd een vervolg krijgt in de Grote of de Kleine Beker.

Een andere surprise was weggelegd voor Hurkmans Plaatwerk BV. De B-klasser nam het in poule C op tegen Rijwielhandel van den Berg uit de A-klasse en won met 2-1. Het was te danken aan K. van Deursen die in in de slotminuut de winnende treffer binnenschoot. Een welkome opsteker voor Hurkmans die na de degradatie een rol in de anonimiteit speelt in de B-klasse. Of het voldoende is om de bekerstrijd te vervolgen in de Grote Beker is nog even afwachten. Datzelfde geldt overigens ook voor de Rijwielhandel die de overige twee bekerduels wel wist te winnen.

Een gigantische pak slaag kreeg DK Garagebedrijf van Biezen Tuincentrum. De koploper in de A-klasse liet geen spaan heel van de B-klasser die lijdzaam toe moesten kijken hoe Biezen Tuincentrum de een na de andere treffer tegen het netje joeg. De teller hield op bij negen, mede door drie doelpunten van B. van Oosterhout. E. van Bommel mocht de eer van DK Garagebedrijf redden. Met een schamel puntje uit drie bekerduels mag DK zich opmaken voor een avontuur om de Kleine Beker. Biezen Tuincentrum komt nog een keer in actie maar is al zeker om in het volgende stadium om de Grote Beker te gaan spelen.

Er was nog een doelpuntenfestijn te bespeuren deze bekeravond. De B-klasser Bouwbedrijf van Dinter legde klassegenoot FC Avondrood over de knie en wist de dubbele cijfers te behalen. Het werd 10-0, een afstraffing van jewelste. Menig speler van Van Dinter kwam op het scoreformulier met T. Fritsen als meest voorkomende naam. Hij schoot driemaal met scherp. Neemt niet weg dat Avondrood nog steeds in de race is voor een plekje in de voorronde van de Grote Beker. Datzelfde geldt voor Van Dinter. In poule A is nog veel mogelijk.

Alleen voor Swaanen Beheer BV is het doek gevallen. Zij gaan de strijd om de Kleine Beker aan. Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt was duidelijk een maatje te groot voor de B-klasser. Voor A-klasser Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt een welkome opsteker, aangezien het in de competitie nog niet zo denderend gaat. De 6-0 gaf duidelijk de krachtsverhoudingen in dit onderonsje weer en het geeft Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt een goede uitgangspositie om door te stromen in het toernooi om de grote beker.

Op 1 februari staan de laatste poulewedstrijden in deze bekerfase op het programma. Daarna zijn de kaarten geschud en wordt het bekertoernooi vervolgd met de poulewedstrijden om de finaleronde om de Grote en Kleine Beker.