BrabantTent nadert lijfsbehoud na cruciale driepunter

  22 maart 2024
BrabantTent nadert lijfsbehoud na cruciale driepunter

Met nog een handvol wedstrijden te gaan begint het geraamte van de eindstand in beide zaalvoetbalklassen van het WAC langzaam aan zichtbaar te worden. Van Asten Hypotheken en Verzekeringen, BrabantTent en Bouwbedrijf van Dinter BV togen met een voldaan gevoel huiswaarts na belangrijke winstpartijen.  

In de strijd om plek 2 van de A-klasse liet Sportcafé d’n Ekker geen spaan heel van een teleurstellend spelend Aben en Slag Advocaten, dat de laatste weken het zaalvoetballen lijkt verleerd. Het werd met 9-2 een meer dan terechte monsterzege voor de runner up, waarbij met name de ijverige alleskunner Martijn Geurts zich liet gelden met 3 doelpunten.

Er móést gewonnen worden om koploper Bouwbedrijf van Dinter BV in het vizier te houden in de jacht op de gewilde titel in de B-klasse. Vanzelfsprekend schoten Swaanen Beheer en BD United uiteindelijk niets op met een 3-3 remise. Beide teams gingen vol voor de winst en vochten om iedere meter, maar een overwinning bleef helaas uit voor beide partijen. Zowel Lars Swaanen als Jair Verhoeven scoorden tweemaal, maar voorkwamen niet dat de koploper handenwrijvend aanschouwde dat beide concurrenten averij opliepen.

Bouwbedrijf van Dinter BV zelf kwam ook in actie vanavond; men reeg een volhardend Hurkmans Plaatwerk – met een briljant keepende Jan van der Schoot in de gelederen – aan de zegekar. Het werd een zakelijke 2-0 zege via doelpunten van topscorer Thomas Fritsen en de immer geraffineerde Floris Boon. Reden tot juichen, aangezien men haar achtervolgers hierdoor op 4 punten achterstand zet.

A-klasse debutant Van Asten Hypotheken en Verzekeringen speelde zichzelf nagenoeg veilig via een oppermachtige zege op een zwalkend Café Thuis. Teun van Asten wees zijn ploeggenoten de weg met een relatief vroege 0-1, waarna de wedstrijd lange tijd in balans bleef. In de laatste 6 minuten liet Van Asten Hypotheken en Verzekeringen haar tegenstander echter definitief de hielen zien. Het werd uiteindelijk afgetekend 0-4, waardoor Café Thuis tot op 2 punten genaderd wordt.

Na een afwezigheid van enkele weken bleek Jeroen Krol goud waard voor een tegen degradatie strijdend BrabantTent. Hij schoot zichzelf met een tweetal doelpunten het wedstrijdverslag in, evenals teamgenoten Stan Lahaije (2x) en Erik Hendriks (1x). Een armetierig Rijwielhandel van den Berg zette hier niets tegenover en liet zich derhalve als makke schapen wegvoeren. BrabantTent loopt door deze glansrijke overwinning uit op haar achtervolgers 1. FC Geerts en Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt.