Doelpuntrijke strijd der Titanen in A-klasse eindigt onbeslist

  07 maart 2024
Doelpuntrijke strijd der Titanen in A-klasse eindigt onbeslist

Waar de leider van de B-klasse de opening verzorgde van een wervelende speelronde, was de koploper van de A-klasse mede gastheer van een machtig slotstuk in Sporthal d’n Ekker.

Bouwbedrijf van Dinter BV houdt haar achtervolgers op afstand door een bruisende voetbalshow, waarvan het arme FC van de Burgt slachtoffer werd. De 5-1 was zelfs geflatteerd, aangezien de doelman van FC van de Burgt een behoorlijke sta-in-de-weg bleek voor de mannen van Stijn van Dinter, die zelf eenmaal raak prikte. Thomas Fritsen schotelde traditioneel een trio aan treffers voor en het was Robbert Roche die het kwintet aan doelpunten completeerde.

In de B-klasse blijft Swaanen Beheer keurig in het kielzog van de lijstaanvoerder. Er werd een zakelijke 4-2 overwinning geboekt op Hurkmans Plaatwerk, wat immer met een gezonde dosis arbeidsethos aantreedt en daarom voor iedere tegenstander een lastige horde blijkt. De afstand tot plek 1 blijft met 2 punten een prima overbrugbare kloof, waardoor er nog veel te winnen én te verliezen valt op het tweede niveau van de Beek en Donkse zaalvoetbalcompetitie.  

Het werd met 2-3 tevens een interessant schouwspel bij de ontmoeting tussen DK Garagebedrijf en De Boerenjongens. Beide teams speelden voor de winst, en dat bleek eens te meer een onvervangbaar ingrediënt voor sensatie. Het was Bjorn van Neerven die zichzelf een hoofdrol toe-eigende; hij werd tweevoudig doelpuntenmaker.

De zwarthemden van Café Thuis bezorgden zichzelf kleur op de wangen door een puike 4-2 overwinning op het noodlijdende BrabantTent. Een 0-2 voorsprong van BrabantTent zorgde weliswaar voor weelde, maar uiteindelijk bleek de wedstrijd simpelweg te lang. Café  Thuis’ doelman Nick Peters vertolkte een hoofdrol door op een cruciaal moment een strafschop te keren, waarna Nico Jansen met zijn 2e treffer van de avond en good old Hans van Eert de overwinning veilig stelden.  

Het was de crème de la crème van het WAC dat ervoor zorgde dat de voetbalavond een climax beleefde waar aan menig koffieautomaat over zal worden nagepraat. De spierballen van Sportcafé d’n Ekker tegen de souplesse van Biezen Tuincentrum werd een krachtmeting om van de smullen. Gelauwerde topschutters als Jens Beekmans (4x), Tobias Briels (3x) en Ron Brouwers (2x) waren weer eens ouderwets op dreef en maakten dat op 7 maart om 21:47 misschien wel de mooiste wedstrijd van ’t zaalvoetbalseizoen werd afgewerkt. Het werd 5-5, een perfecte afspiegeling van een fantastische wedstrijd.