Gedreven FC Avondrood op schema voor bereiken kleine bekerfinale

  07 april 2024
Gedreven FC Avondrood op schema voor bereiken kleine bekerfinale

Er stond een nieuwe bekerronde op het menu tijdens de jongste speelronde van 4 april. In 3 van de 4 poules stonden interessante krachtmetingen op het programma. Met een gemiddelde van ruim 5 goals per wedstrijd vielen de doelpunten weer als rijpe appelen; één van de redenen waarom WAC’s bekertoernooi als boeiend wordt bestempeld.

FC Avondrood speelde haar eerste poulewedstrijd gelijk en daarom moest er gewonnen worden van het vooralsnog puntloze De Boerenjongens. Aangemoedigd door de immer aanwezige supportersschare trad men onverschrokken voorwaarts en dat leverde hen geen windeieren op. Het was Niels Kluijtmans die halverwege de ban brak, waarna 10 minuten later Mike van de Ven de 2-0 deed aantekenen. De Boerenjongens kwam tot de conclusie dat er weinig te winnen viel en accepteerde gelaten dat anderhalve minuut voor tijd ook de 3-0 nog viel.

Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt werd volledig tureluurs gespeeld door een gretig Aben en Slag Advocaten, wat haar honger naar doelpunten beloond zag worden. Het werd een afgetekende 9-2 overwinning, wat zelfs nog enigszins geflatteerd genoemd mag worden. De stroeve lichamen van de senioren van Sevenmiles waren duidelijk niet opgewassen tegen het frisse combinatievoetbal van de technici van Aben en Slag. Zowel Ton van Berlo als Teun Kuypers schroefden hun doelpuntenmoyenne met ieder 3 treffers op en lieten doelman Hans Huijbers en zijn naar adem happende teamgenoten radeloos achter.

Sportcafé d’n Ekker leidt met 6 uit 2 de dans in poule 2 in de strijd om de grote beker. Men had weinig te duchten van Rijwielhandel van den Berg; het werd met 5-1 a walk in the park en na een half uurtje kon men nog lang niet moe gestreden beginnen aan de altijd gezellige derde helft. Doelpunten van de veelzijdige Martijn Geurts (2x), de dynamische Tobias Briels (2x) en de delicate Geert van Empel (1x) maakten de tegentreffer (René Brouwers) van Rijwielhandel van den Berg ongedaan. Door de overwinning kunnen de mannen van Sportcafé d’n Ekker zich vrijwel zeker gaan voorbereiden op de finaleronde, welke op 20 juni op het programma staat.

Bouwbedrijf van Dinter BV presteert zowel in de competitie als in de beker erg goed, maar moest dit keer haar meerdere erkennen in een uitgekiend spelend Café Thuis, wat door de belangrijke overwinning aansluiting vindt bij de overige teams in poule 1 voor de grote beker. Nick Peters en Nico Jansen deden wat ze eigenlijk al hun volledige voetballende leven doen; doelpunten maken. Bouwbedrijf van Dinter BV werd zodoende een terechte 2-0 getrakteerd en heeft stof tot nadenken. Volgend jaar (de huidige koploper van de B-klasse hoopt volgend seizoen in de A-klasse de huid te verkopen) zal men uit een ander vaatje moeten tappen wil men het hoofd boven water houden in de hoogste klasse; een competitie doordrenkt met teams die evenveel ervaring, klasse en souplesse met zich meebrengen als Café Thuis donderdag uitserveerde.