Lijfsbehoud lonkt voor winnend 1. FC Geerts

  12 april 2024
Lijfsbehoud lonkt voor winnend 1. FC Geerts

De 6 puntenwedstrijd tussen BrabantTent en 1. FC Geerts werd beslecht in het voordeel van de geel/zwarten, dat zich lijkt op te mogen maken voor een nieuw seizoen A-klasse. In de B-klasse mag Bouwbedrijf van Dinter BV zich verheugen op een naderend kampioensfeest, nadat men zelf 3 punten kon bijschrijven én het haar belangrijkste achtervolger punten zag morsen.

Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt is nagenoeg gedegradeerd na een nieuwe zeperd tegen een triomfantelijk spelend Café Thuis. Nico Jansen bracht met soepele voetbewegingen de liefhebbers in vervoering en liet Sevenmiles’ verdedigers beduusd achter. Met 3 doelpunten achter zijn naam liep hij na 36 minuten tevreden richting kantine. Ook kompaan Ricardo Ros scoorde, terwijl namens Sevenmiles slangenmens Jowie Hanegraaf en de robuuste Tijn van den Berg doel troffen. Eindstand: 4-2.

Hurkmans Plaatwerk maakte een goede beurt en heeft uiteindelijk kort op de laatste plaats van de B-klasse gebivakkeerd. FC Avondrood werd door het vriendenteam van Hurkmans op een afgetekende 4-1 nederlaag getrakteerd, ondanks sterk keeperswerk van Youri Donkers. Een snelle 0-1 achterstand werd via Karel van Deurzen, Koen Hendriks en Edwin Meulensteen (2x) rap nietig verklaard.

Om de B-klasse nog enigszins spannend te houden kon Swaanen Beheer zich geen puntverlies permitteren tegen het geroutineerde FC van de Burgt. Men kwam tot een puntendeling, door doelpunten van Richard Slaets (2x) en Mark van Vijfeijken namens FC van de Burgt en Dirk de Greef, Lars Swaanen en Nick Hendriks namens Swaanen Beheer, waarvoor de titel inmiddels een utopie lijkt.

Er stond veel op het spel bij de degradatiekraker tussen BrabantTent en 1. FC Geerts. Het werd uiteindelijk 2-3 voor Geerts, wat hierdoor een reuzensprong maakt op de ranglijst. Met name Will de Groot mocht de schouderklopjes in ontvangst nemen; hij tekende voor de belangrijke 1-2 en 1-3. In de staart van het duel werd het nog even dringen bovenop de apenrots, wat zorgde voor een onnodig bittere nasmaak van een verder levendig duel.

Bouwbedrijf van Dinter BV lijkt zich op korte termijn te kunnen kronen tot kampioen van de B-klasse, na een solide 5-1 overwinning op middenmoter De Boerenjongens. De koploper liet zich na een verrassende 0-1 achterstand niet gek maken bleef rustig zoeken naar openingen in de defensie van de tegenstander. Twee treffers van Luc Bankers & Thomas Fritsen én een doelpunt van Robbert Roche bestempelden het lot van een sportief spelend De Boerenjongens.