Sportcafé d’n Ekker één overwinning verwijderd van prestigieuze tweede plek

  01 juni 2024
Sportcafé d’n Ekker één overwinning verwijderd van prestigieuze tweede plek

Gemakkelijk ging het allerminst, maar Sportcafé d’n Ekker blijft door een nipte overwinning op schema voor de tweede plek in de eindrangschikking. Achtervolgers Aben en Slag Advocaten en Café Thuis konden – zittend op het vinkentouw – eveneens 3 belangrijke punten bijschrijven op 30 mei.

In de B-klasse bezorgden Karel van Deurzen, Jan van der Schoot, Edwin Meulensteen en Joey van der Leemputten Hurkmans Plaatwerk BV een soepele 4-0 zege op FC van de Burgt, waardoor het de opponent passeerde op de ranglijst. Binnen een aantal weken van rode lantaarndrager naar evenwichtige middenmoter: een welverdiend applaus voor de onverzettelijkheid en het arbeidsethos van Hurkmans.

De toeschouwers op de tribune gingen eens goed zitten voor Café Thuis tegen Rijwielhandel van den Berg, want er kwam nogal wat techniek, spelintelligentie en ervaring bijeen op het zaalvoetbalveld. Men verwachtte een uitgebalanceerde wedstrijd, maar Café Thuis bleek een behoorlijke maat te groot. Nico Jansen (2x), Ricardo Ros (2x) en Hans van Eert degradeerden de treffer van René Brouwers tot een pijnloos speldenprikje: 5-1.

BD United en De Boerenjongens maakten er een zinderende wedstrijd van. Hard gejuich en fanatiek support vanaf de meelevende tribunes zorgden voor een energieke voetbalsfeer, passend bij het gevecht wat tussen de lijnen plaatsvond. Toen de stofwolken neergedaald waren stond er 2-2 op het scorebord, door doelpunten van Jaimy van Schijndel en Jarno Smulders namens BD en twee rake treffers via Jelle Rietberg van De Boerenjongens.

Sportcafé d’n Ekker had het opnieuw lastig met angstgegner Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt, dat met opgeheven hoofd afdaalt naar de B-klasse. Sevenmiles liet het spel aan haar tegenstander, zakte ver in en trachtte bij balverlies van d’n Ekker telkens explosief te counteren. Dit was vaak succesvol en de doelpunten van Mo Khalil (doelpunt van het jaar), Mark van der Heijden, de verdienstelijk keepende Sander Meulensteen en Rob Raaijmakers deden d’n Ekker sidderen. Het kwartet aan doelpunten van Tobias Briels en één treffer van Martijn Geurts bleken echter tóch voldoende voor een driepunter: 5-4.

Bij Aben en Slag Advocaten tegen 1. FC Geerts stond er naast 3 punten ook veel prestige op het spel. De wedstrijd tussen beide kemphanen is traditioneel een wedstrijd op zich. 1. FC Geerts moest dit keer haar meerdere erkennen in Aben en Slag, wat via doelpunten van Frank Dankers (2x), Teun Kuypers en Ties Raaijmakers een deugdelijke 4-2 overwinning boekte.