Swaanen Beheer BV winterkampioen

  08 december 2023
Swaanen Beheer BV winterkampioen

Het zijn de debutanten uit Aarle-Rixtel gelukt om het fictieve winterkampioenschap in de B-klasse van het WAC Beek en Donk binnen te halen. Swaanen Beheer BV won, zij het moeizaam, met 2-1 van FC Avondrood en wist zodoende de koppositie te behouden. D. de Greef was met nog zeven minuten te gaan de matchwinner. Hij zorgde voor de drie punten.

Sowieso is Aarle-Rixtel goed vertegenwoordigd in de kop van die klasse, aangezien Bouwbedrijf van Dinter BV een punt achter Swaanen de tweede plek bezet. Zij rekenden in de laatste speelronde van dit kalenderjaar af met nummer laatst DK Garagebedrijf. Ook dat ging niet zonder slag of stoot. Mede dankzij de impulsen van de gebroeders van Bommel wist DK flink tegen te sputteren. Van Dinter bleek uiteindelijk over de langste adem te beschikken. Mede door twee treffers van topschutter T. Fritsen wonnen ze met 4-3.

De laatste B-klasse-nieuwkomer deed ook goede zaken zo vlak voor de feestdagen. De Boerenjongens bleken een maatje te groot voor Hurkmans Plaatwerk BV. B. van Neerven had een fijn aandeel in de 4-2 overwinning met twee doelpunten. Even zo deed J. van der Schoot tweemaal van zich spreken namens Hurkmans, maar zoals de score laat zien was dat onvoldoende voor punten in dit eerste onderlinge treffen.

In de A-klasse is Biezen Tuincentrum ongenaakbaar. BrabantTent was totaal niet opgewassen tegen de dadendrang en de scoringsdrift van deze jongens. Maar liefst 7-1 was de einduitslag na 36 minuten zaalvoetbal. S. van Dinther egaliseerde de vroeg opgelopen achterstand nog wel, maar nadien was er geen kruid opgewassen tegen Biezen Tuincentrum. Dat menig speler daar het netje kan vinden bleek wel weer. Vier verschillende doelpuntenmakers aan Biezen-zijde.

Van Asten Hypotheken & Verzekeringen liet eenzelfde score noteren. De promovendus snakte al een tijdje naar een zege. Het zag de onderste plek angstvallig dichterbij komen. In een rechtstreeks duel met de houder van die rode lantaarn-lek liet Van Asten er geen twijfel over bestaan, Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt mag er nog even vertoeven. D. van Dinteren was de grote man aan Aarlese zijde. Hij verzekerde zijn team van drie kostbare punten en zelf met een loepzuivere hattrick van een onvergetelijke avond.

Het WAC neemt even winterverlof en keert direct na de jaarwisseling, donderdag 4 januari, terug met de volgende competitieronde