Swaanen Beheer herwint koppositie door moeizame overwinning op DK Garagebedrijf

  26 januari 2024
Swaanen Beheer herwint koppositie door moeizame overwinning op DK Garagebedrijf

In de volgende competitieronde voor beide ploegen treft Swaanen Beheer haar achtervolger Bouwbedrijf van Dinter BV, en dus kwam een driepunter als geroepen tegen rode lantaarndrager DK Garagebedrijf. Op papier wellicht een probleemloos affiche, maar de mannen van DK Garagebedrijf verweerden zich kranig. Het werd 2-3 in het voordeel van Swaanen Beheer, dat opgelucht zal zijn dat het deze avond zonder kleerscheuren is doorgekomen.

In de A-klasse wordt het met name onderin steeds spannender. Zowel Sevenmiles.nl / Café Zaal van den Burgt als Rijwielhandel van den Berg pakten erg belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud. Sevenmiles.nl / Café Zaal van den Burgt boekte een terechte overwinning op BrabantTent. Een droge schuiver van Stan van Dinther bezorgde de nummer laatst een achterstand, maar men rechtte de rug en trok vol wilskracht naar voren. Mede door een loepzuivere hattrick van Sander Meulensteen blijven de mannen in het zwart aangehaakt bij de ploegen in de buurt: 4-1.

De 1. FC Geerts beleeft barre weken. Na de nederlaag van een week eerder tegen Sportcafé d’n Ekker werd men dit keer aan flarden gespeeld door een uitstekend voetballend Rijwielhandel van den Berg. Met name de tandem René Brouwers en Robert Engels was op dreef. Zij scoorden respectievelijk 4 maal en 3 maal en namen daarmee vrijwel de volledige productie voor hun rekening. Op de 8-2 eindstand viel dan ook weinig af te dingen.

Door een keurige 3-2 overwinning op FC van den Burgt verankert De Boerenjongens zich stevig in de middenmoot van de B-klasse. Dat is een compliment waard voor de ploeg die dit jaar haar debuut maakt op het Beek en Donkse zaalvoetbalveld. Mart van Hoof had een groot aandeel in de winstpartij. Hij maakte 2 treffers, waaronder de winnende op 2 minuten voor het eindsignaal.

Biezen Tuincentrum liet andermaal zien dat er dit seizoen geen maat staat op de groen/witte voetbalmachine. Dit keer werd Van Asten Hypotheken en Verzekeringen slachtoffer van de vraatzucht van de ongenaakbare koploper, waar met name Simon Biemans (3x) en Jens Beekmans (2x) succesvol waren deze week. Het werd 7-3, waardoor Biezen Tuincentrum met reuzenpassen richting de titel wandelt. Van Asten Hypotheken en Verzekeringen zal zich daarentegen als een kat in het nauw voelen. Met 9 punten staat men voorlaatste.