WAC-Debuut De Boerenjongens eindigt in mineur

  08 september 2023
WAC-Debuut De Boerenjongens eindigt in mineur

Supercup prooi voor bekerwinnaar.

Het WAC Beek en Donk heeft de zaalvoetbalschoenen weer uit het vet gehaald. Zonder Danny Megens Keurslagerij, maar met Bouwbedrijf van Dinter BV, Swaanen Beheer en De Boerenjongens als nieuwe aanwinsten, werd het nieuwe seizoen ambitieus afgetrapt. Voor laatstgenoemde leek het een glorieus debuut te gaan worden. N. van Neerven had de nieuwelingen al na ruim tien minuten een voorsprong bezorgd, welke ook lang stand hield. Tegen de ervaring van FC van de Burgt leek dus een eerste overwinning in de maak, ware het niet dat R. Slaets in extremis de stand om wist te draaien, waardoor de ervaren B-klassers als eerste de drie punten bij mochten schrijven: 2-1.

De terugkeer van Rijwielhandel van den Berg op het hoogste treetje werd direct een succes. Een gelijkwaardig duel tegen 1.FC Geerts werd in het voordeel van de promovendus met nog 4 minuten spelen beslecht. R. van Melis maakte het enige doelpunt van het duel en werd zodoende de beul van 1.FC Geerts.

Twee andere promovendi stonden in hun eerste A-klasse duel ooit tegenover elkaar. De B-klasse kampioen Biezen Tuincentrum en Van Asten Hypotheken en Verzekeringen hielden elkaar geruime tijd in evenwicht. Het verschil tussen beiden werd met een kwartier te spelen gemaakt. J. Beekmans was verantwoordelijk voor beide treffers van zijn Biezen Tuincentrum. Zij wonnen dan ook met 2-0.

Het laatste onderonsje leverde ook direct de eerste koploper in de A-klasse op. Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt en BrabantTent troffen beide al rap doel, waarna BrabantTent in het vervolg doortastender bleek. De Roodbroeken wonnen dan ook met 4-1 en leiden op doelsaldo de dans na één speelronde.

Er werd deze avond nog één ander duel gespeeld. De strijd om de Supercup. Terug van weggeweest mochten de kampioen van de A-klasse en de bekerwinnaar uit gaan maken wie zich deze trofee mocht toe-eigenen. In dit geval was dat een strijd tussen Aben & Slag Advocaten en Café Thuis. Het was de bekerwinnaar die in een spannend duel aan het langste eind trok. Mede door twee doelpunten van B. van Kruissen wist Café Thuis beslag te leggen op de beker die nog niet in de prijzenkast te vinden was.